Beta caroten, este o sursa naturala de provitamina A.


Beta Caroten-ul (provitamina A)  

Beta Caroten-ul (provitamina A) ajunge in organism prin aport alimentar si este transformat de ficat in Vitamina A, in functie de necesitati. Vitamina A contribuie la profilaxia si ameliorarea tulburarilor de vedere, creste rezistenta organismului fata de infectiile cailor respiratorii si este un factor important in mentinerea sanatatii pielii, a parului, danturii si gingiilor. De asemenea, participa si la biosinteza imuno-globulinelor (anticorpilor), stimuleaza activitatea sistemului imunitar, previne si amelioreaza depigmentarile cauzate de bolile ficatului sau de batranete. Beta-carotenul protejeaza mucoasa nazala, bucala, faringiana, laringiana, traheala si pulmonara, fiind un adjuvant eficient in tratamentul infectiilor respiratorii, enfizemului pulmonar si hiper-tiroidismului. Accelereaza dezvoltarea fizica si creste rezistenta sistemului osos.
Beta-carotenul este o provitamina A. Acesta este transformat de ficat in vitamina A, in functie de necesitatile organismului. Creste capacitatea de rezistenta a organismului fata de imbolnaviri si, in primul rand, fata de transformarile maligne. Beta-carotenul poate fi gasit in orice planta verde, principalele surse fiind: rubarba, morcovul, prazul, varza creata, iar dintre fructe, pepenele si caisele. De multe ori insa, alimentele consumate sunt poluate cu substante nocive (cadmiu, nitrati), de aceea se recomanda consumarea de suplimente alimentare.
Beta caroten, este o sursa naturala de provitamina A. Se recomanda in cazurile de deficienta a vitaminei A. Beta-caroten, provitamina vitaminei A, se transforma in vitamina A în ficat, în cantitatea necesara organismului.
Beta Caroten-ul joaca un rol important si in profilaxia cancerului. Efectul profilactic al beta-carotenului in bolile maligne se bazeaza pe transformarea metabolitilor cancerigeni formati in organism sau a substantelor cancerigene ajunse in organism din mediul exterior, in substante mai putin nocive si mai solubile, deci mai usor de eliminat.
Beta Caroten-ul reduce riscul aparitiei infarctului miocardic si a decesului prin stop cardiac. Rezultatele unor cercetari efectuate in Statele Unite ale Americii pe o perioada de 10 ani, au demonstrat ca bolile cardiace si cancerul de prostata au o incidenta de doua ori mai mica in cazul barbatilor care au consumat sistematic Beta Caroten, in comparatie cu subiectii din lotul martor care nu au consumat aceasta substanta.
In Lin Xian, o regiune muntoasa a Chinei, incidenta cancerului gastric si a celui esofagian este cea mari mare din lume. Savantii chinezi si americani, in cadrul unor cercetari comune efectuate in aceasta zona geografica, au administrat in doze zilnice unor persoane sanatoase (cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani) diverse combinatii de vitamine (A, B, C si E) si de substante minerale. Sa observat ca la cei care au primit deopotriva vitamina A si zinc, numarul imbolnavirilor de cancer gastric a scazut cu doua treimi, in timp ce la celelalte grupe nu s-au constatat diferente semnificative
Beta Caroten-ul poate fi gasit in rubarba, morcovul, prazul, varza creata, fructe (se gaseste mai ales in pepene si caise)
Mod de administrare: Luaţi 1-3 capsule gelatinoase pe zi sau conform recomadarilor.
Cantitate: 100 capsule-gelatinoase
Conţinut: Beta caroten 5.5mg 9.000 Ul, care furnizează vitamina A.

COMANDA ACUM ! http://cumparazi.mycali.biz/