Cum scapi de obezitate ?
În zilele noastre, obezitatea este o boală extrem de răspândită.  Problema nu este numai una de ordin estetic; obezitatea este clar legată  de anumite afecţiuni, cum ar fi hipertensiunea, ateroscleroza,  diabetul, artrita şi de o incidenţă crescută a cancerului uterin,  pulmonar, renal, de colon şi de stomac.

Deşi cercetări ştiinţifice mai recente sugerează că în cazul persoanelor obeze nu este vorba numai de un consum exagerat de alimente, ci există şi o componentă genetică care are un rol important, totuşi, în majoritatea cazurilor, obezitatea se datorează unui raport energetic excesiv şi absenţei exerciţiului fizic. Supraponderabilitatea şi obezitatea, aşa cum s-a menţionat deja, pot cauza numeroase boli, dar, mai important, reduc speranţa de viaţă. Revenirea la o greutate corporală normală nu este deloc uşoară. Dietele rapide nu sunt sănătoase, putând avea, după o primă fază, un efect contrar. Creşterea greutăţii corporale nu  s-a produs brusc, ci în timp, deci este nevoie de cel puţin tot atât timp pentru revenirea la greutatea normală.
Un supliment alimentar care poate ajuta la reducerea masei corporale este XShape, fabricat de Calivita. XShape conţine un complex de aminoacizi ce pot interveni favorabil în reducerea greutăţii nu doar prin pierderea apei din organism, ci şi datorită legăturii care există între unii aminoacizi şi pierderea greutăţii. Aminoacizii stau la baza diferitelor funcţii din organism, printre care se numără şi rolul pe care îl au în reducerea greutăţii corporale.
L-arginina menţine echilibrul azotului în muşchi şi poate îmbunătăţi  raportul dintre ţesuturile slabe şi cele grase din organism. De asemenea, neutralizează amoniacul, ajutând la detoxifierea şi regenerarea ficatului.
L-lizina este necesară mai ales pentru absorbţia adecvată a calciului şi o bună dezvoltare a oaselor (în cazul copiilor). Stimulează producerea de anticorpi, hormoni şi enzime.
Glutamina este foarte importantă deoarece în perioadele de stres, boală, intervenţii chirurgicale,  sistemul nervos utilizează peste o treime din rezervele musculare de glutamină, cauzând o pierdere de masă musculară în favoarea sistemului nervos.
Ornitina participă la eliberarea hormonului de creştere, ceee ce stimulează metabolismul grăsimilor în exces din organism.  
Fenilalanina este utilizată de creier pentru producerea dopaminei şi norepinefrinei, substanţe care promovează vigilenţa, buna dispoziţie, diminuează durerea, ajută memoria şi reduc senzaţia de foame şi pofta de mâncare.
Carnitina are un rol important pentru toate persoanele implicate într-un program de slăbire, deoarece ajută la transportul grăsimilor de la adipocite la mitocondriile din muşchi, unde pot fi arse pentru producerea de energie. Metabolismul crescut al acizilor graşi atrage după sine reacţii care furnizează energie atât creierului, cât şi muşchilor şi ajută la atenuarea slăbiciunii musculare asociată deseori cu pierderea greutăţii corporale. Este greu de imaginat o cură de slăbire în cazul existenţei unei deficienţe de carnitină.
Tirozina susţine funcţionarea sănătoasă a tiroidei şi a glandelor adrenale şi pituitare. Suprimă pofta de mâncare şi ajută la reducerea grăsimii corporale.  
Vitaminele B din compoziţie susţin metabolismul carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor, în timp ce vitamina C protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi.
Aminoacizii din suplimentul alimentar XShape nu sunt nişte substanţe miraculoase, şi nu vor fi niciodată. Dar, combinate cu o alimentaţie sănătoasă şi exerciţii fizice sistematice, oferă un ajutor preţios pentru pierderea greutăţii corporale şi menţinerea unui corp sănătos.

Continut XShape

O capsula de XShape contine:
L-arginină - 136,6 mg
L-lizină - 133,2 mg
L-glutamină - 106,6 mg
L-ornitină  - 77,0 mg
L-fenilaianină - 66,6 mg
L-carnitină - 50,0 mg
L-tirozină - 46,6 mg
Vitamina C - 33,3 mg
Niacină  - 6.6 mg
Vitamina B6 - 1,0 mg
Crom (picolinat de crom) - 46,6 mcg
Vitamina B12 - 1,0 mcg