MagneZiB6 , mai putin stress mai multa putere
O tabletă de MagneZiB6 furnizează tot atât magneziu cât 1 litru de lapte!

Magneziul este unul dintre cele mai importante minerale din organism, fiind esenţial pentru numeroase procese biologice. Un  organism adult conţine aproximativ 24 grame de magneziu, din care jumătate se găseşte în oase, iar restul în celule şi ţesuturi. Magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de procese biologice şi mai multe funcţii ale organismului uman. Este utilizat de celule pentru generarea de energie. De asemenea, este important pentru sănătatea sistemului imunitar, pentru oase şi dinţi, pentru funcţionarea normală a sistemului circulator şi nervos. Are un rol important şi în contracţia muşchilor, precum şi în metabolismul proteinelor şi carbohidraţilor. Magneziul este vital pentru regularizarea presiunii arteriale şi menţinerea sănătăţii inimii.

Deficienţa de magneziu afectează absorbţia calciului în organism, ceea ce poate duce la deficienţă de calciu, crescând riscul de osteoporoză. Se cunoaşte faptul că deficienţa de magneziu este asociată cu numeroase afecţiuni, printre care spasmele musculare, osteomalacie, afecţiuni renale, tulburări de somn, afecţiuni gastro-intestinale, pierderea poftei de mâncare, tahicardie.

Foarte importantă este şi forma chimică sub care se prezintă magneziul, deoarece poate influenţa semnificativ absorbţia şi utilizarea sa. Suplimentul alimentar MagneZi B6 fabricat de CaliVita International conţine magneziu legat organic, sub formă de citrat, una dintre formele cele mai uşor de utilizat de către organism.
 În suplimentele alimentare, cel mai des, alături de magneziu se găseşte şi vitamina B6, deoarece facilitează absorbţia magneziului, acţionând sinergic cu acesta. În plus, vitamina B6 are, de asemenea, rol în metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor şi în funcţionarea normală a sistemului nervos şi muscular.

Zincul este un alt element important pentru menţinerea sănătăţii, o deficienţă chiar nesemnificativă a acestuia putând crea numeroase probleme. Este necesar pentru activarea a numeroase enzime, pentru diviziunea celulară, dezvoltarea ţesuturilor conjunctive, funcţionarea adecvată a sistemului imunitar, mineralizarea oaselor, funcţionarea corectă a glandei tiroide, iar prin proprietăţile sale antioxidante combate procesele oxidative din organism.

 Suplimentul alimentar MagneZi B6 se adresează persoanelor care depun efort fizic intens, de ex. sportivilor sau celor care desfăşoară munci fizice grele, persoanelor care depun un efort mental intens, precum şi celor care doresc să aibă mai multă energie în zilele epuizante.

Se consumă 1 tabletă pe zi, sau conform indicaţiilor medicului dumneavoastră.


O tableta de MagneZi B6 contine:
Magneziu - 100 mg
Zinc - 5 mg
Vitamina B6 - 5 mg