Vitamina C, protectoarea celulelor umane


 

O tableta de Vitamina C 1000 Plus furnizeaza tot atata vitamina C cat 2 kg de portocale sau 20 kg de mere!


Vitamina C, protectoarea celulelor umane


Vitamina C nu este numai o vitamină ce ne întăreşte sănătatea, ci şi un antioxidant eficient care ne protejează organismul împotriva radicalilor liberi.
Ce sunt radicalii liberi?
Probabil că aţi auzit deja de nenumărate ori că trebuie să vă protejaţi împotriva acestora, dar fără să ştiţi şi de ce este necesar să faceţi acest lucru.
Radicalii liberi sunt substanţe chimice produse în procesele metabolice de la nivelul celulelor din organismul nostru.  Avem nevoie de protecţie împotriva lor atunci când aceştia sunt prezenţi în organismul nostru în cantităţi mai mari decât cele necesare.  Dat fiind faptul că sunt foarte reactivi, radicalii liberi pot afecta punctele vulnerabile ale celulelor. Acestea pot fi de exemplu peretele celular, unde pot transforma acizii graşi nesaturaţi în acizii graşi saturaţi; ADN-ul, la nivelul căruia pot rupe legăturile; de asemenea, pot influenţa procesul de multiplicare şi regenerare sau pot afecta serios structura proteinelor sau sănătatea vaselor de sânge.

De ce pot exista în organism mai mulţi radicali liberi decât ar fi „normal”?
Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că trăim cu precădere în zone urbane unde aerul este poluat. Din cauza faptului că suntem expuşi fără să ştim la substanţele chimice  din alimentele tratate cu pesticide, din apa de băut sau din produsele cosmetice pe care le folosim. Pentru că în această cursă nebună ce a devenit existenţa noastră acordăm mai puţină atenţie alimentaţiei noastre sau nici măcar nu ştim cum ar trebui să ne hrănim în mod sănătos. Deoarece ne expunem razelor solare nocive. Pentru că fumăm. Fiindcă avem o viaţă plină de stres. Toţi aceşti factori care sunt greu sau imposibil de evitat conduc cu siguranţă la creşterea producţiei de radicali liberi.

Trebuie să luăm măsuri pentru a ne proteja celulele!
Pe lângă faptul că poate neutraliza radicalii liberi datorită efectului său antioxidant, vitamina C poate regenera alţi antioxidanţi, cum ar fi vitamina E. Acest lucru înseamnă că molecula de vitamina E poate asigura în continuare protecţia organismului chiar şi după înlăturarea atacului unui radical liber. Considerate a fi una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, măceşele conţin şi anumite flavonoide, care, la rândul lor, pot fi de ajutor în asigurarea protecţiei celulelor noastre.  

COMANDA AICI