Coenzima Q10Stiai ca o tableta de Sublingual Coenzima Q10 Calivita contine tot atata Coenzima Q10 cat 2 kg carne de pui sau aproape 6 kg carne de somon?


Coenzima Q10 a fost izolată din mitocondriile celulelor inimii de vită, în anul 1957, de către Frederick Crane de la Enzyme Research Center din cadrul Universităţii Wisconsin - USA. Foarte curând, prezenţa coenzimei a fost descoperită în toate membranele celulare ale tuturor speciilor regnului animal şi vegetal. Se găseşte, de asemenea, în toate celulele organismului uman şi este indispensabilă desfăşurării normale a proceselor biologice şi biochimice, datorită rolului major deţinut în transportul energiei necesare celulelor. Coenzima Q10 acţionează ca parte a unei clase de substanţe - aceea a enzimelor şi facilitează activitatea acestora. În organismul uman, coenzima Q10  este sintetizată  în cantităţi mari în special în primele două decade ale vieţii. După vârsta de treizeci de ani, descreşte odată cu procesul îmbătrânirii, necesitând suplimentarea sa prin alimente şi/sau suplimente alimentare. Diverse studii de specialitate privind CoQ10 au relevat faptul că un organism tânăr şi sănătos produce aproximativ 300 mg de coenzima Q10 pe zi, nivel care scade după vârsta de treizeci de ani. Cercetătorii au demonstrat că în cazul unei diminuări a cantităţii de coenzimă cu numai 25 % faţă de nivelul normal, apar probleme de sănătate cum ar fi : simptome ale insuficienţei cardiace, hipertensiune arterială, slăbirea sistemului imunitar, pierderea greutăţii, a energiei, şi chiar moartea. O diminuare a nivelului de coenzimă cu 75% este fatală! Pentru adulţi, se recomandă suplimentarea coenzimei Q10 cu 30-90 mg/zi, cantitate ce poate fi mărită de medicul specialist.
În organismul uman, cele mai mari concentraţii de coenzima Q10 se află în inimă, rinichi şi ficat.
Coenzima Q10 este un puternic antioxidant care distruge radicalii liberi din organismul nostru.  Are rol în producerea energiei, fiind deosebit de importantă pentru atleţi şi culturişti.
Coenzima Co Q10 îndeplineşte cinci funcţii importante în organism:
  • este responsabilă pentru producerea a 95% din energia necesară organismului
  • este un antioxidant intracelular puternic
  • previne ateroscleroza
  • previne sinteza anormală a unor proteine şi prin aceasta unele afecţiuni degenerative
  • stabilizează membranele celulare
Suplimentarea organismului cu CoQ10 are numeroase beneficii pentru sănătate. Coenzima Q10 nu este numai un simplu antioxidant, acţionează eficient şi în: diabet, gingivită, boli cardiovasculare. Coenzima Q10 are un rol important în prevenirea cancerului, a infarctului şi a altor afecţiuni cauzate de acţiunea nocivă a radicalilor liberi. Studiul coenzimei Q10  a suscitat interesul cercetătorilor pentru utilizarea acesteia în afecţiunile cardiace. S-a constatat că administrarea acestui supliment alimentar unor persoane cu afecţiuni ale inimii a dus la ameliorarea stării lor de sănătate deoarece aceste persoane au un nivel scăzut de coenzimă Q 10 în celulele inimii.
Rolul principal al coenzimei Q10 în organism este acela de catalizator al metabolismului – un lanţ de reacţii chimice complexe prin care hrana este descompusă şi transformată în energie pe care o utilizează organismul.
Suplimentul alimentar Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor fabricat de CaliVita International asigură o absorbţie şi utilizare optimă a coenzimei de către organism. Acest produs se absoarbe la nivelul mucoasei bucale şi astfel acţionează mai repede, deoarece este evitată bariera gastrointestinală. Produsul se recomandă, în special, în situaţii  în care digestia şi absorbţia în tractul digestiv sunt afectate. Un alt beneficiu al Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor constă în concentraţia crescută, adică 30 mg, de coenzimă.Sublingual CoQ10 with natural lemon flavor
Supliment alimentar cu coenzima Q10 şi îndulcitori - aromă de lămâie
30 tablete = 14,4 g

O tabletă conţine:                                                              
Coenzima Q10......30,00 mg

Alte ingrediente: îndulcitori - fructoză, manitol; agent de afânare - croscarmeloză sodică; antiaglomeranţi - dioxid de siliciu,  acid stearic, stearat de magneziu; corector de aciditate - acid malic; aromă - aromă naturală de lămâie.................q.s.
Variaţia ingredientelor    +/- 5%

Mod de administrare:
ca supliment alimentar, 1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Nu înghiţiţi tableta, ci lăsaţi-o să se dizolve sub limbă.

Ateţie!
Consumul în exces poate produce efecte laxative

Ca supliment alimentar, 1 tabletă pe zi sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră.

 COMANDA AICI