Cremă anticelulitică
C-RX Cream Pack (2 x 150 ml) pret 99 ,75 lei
Cremă anticelulitică

Deşi în epoca noastră modernă celulita este considerată o problemă extrem
de neplăcută, a existat o perioadă când era asociată cu un anumit statut social şi reprezenta un semn al bunăstării, fiind considerată chiar atrăgătoare. Există picturi din Epoca Victoriană care atestă existenţa celulitei şi în acea perioadă şi care, de asemenea, ilustrează asocierea dintre celulită şi statusul social. Faptul că în zilele noastre celulita este atât de des întâlnită se datoreazămai multor factori, dintre care ceimai importanţi sunt: alimentaţia noastrămodernă de tip
fast food, reducerea activităţilor fizice şi, nu în ultimul rând, schimbările intervenite în modă.
În formarea celulitei, un rol important au şi hormonii. Celulita poate fi cauzată
şi de dereglările hormonale care apar la femei în perioada de pubertate, sarcină sau menopauză şi, de asemenea, de utilizarea anticoncepţionalelor. Hormonii sunt responsabili de reglarea fluxului sanguin, a drenajului limfatic şi a metabolismului grăsimilor.
Celulita este o alterare a ţesutului conjunctiv în urma acumulării grăsimilor în adipocite (celule cu grăsime). În ţesutul conjunctiv, aceste celule se grupează sub formă de ciorchine, formând sisteme celulare. Atunci când aceste sisteme devin supraîncărcate cu adipocite, cu fluide care stagnează şi toxine, se formează mici proeminenţe (noduli) care devin din ce în ce mai vizibile. În acelaşi timp, adipocitele
exercită o presiune asupra vaselor sanguine şi limfatice, ceea ce duce la tulburări de circulaţie. Din acestmotiv, pielea cu celulită estemai rece la atingere. Cel mai des, celulita este localizată la nivelul coapselor, feselor şi
abdomenului.
Celulita are trei stadii:
  • stadiul I, când micile gropiţe pot fi sesizate doar dacă se strânge uşor pielea
  • stadiul II, atunci când pielea este încă normală la atingere, în poziţie culcată, dar prezintă deja modificări vizibile în poziţia verticală
  • stadiul III, când micile gropiţe sunt vizibile atât în poziţie culcată, cât şi în picioare.
Celulita, fiind rezultatul unor schimbări fiziologice, poate fi greu prevenită sau
îndepărtată. Exerciţiile sistematice şi o dietă adecvată nu sunt întotdeauna
suficiente, fiind nevoie de o abordaremai complexă.
Metodele de luptă contra celulitei sunt diverse, dar printre măsurile obligatorii
ce trebuie luate pentru eliminarea celulitei se numără:
  • hidratarea corespunzătoare a organismului: aceasta înseamnă consumul a 2,5-3 l lichide zilnic. Pielea este unul dintre cele mai importante rezervoare cu apă. Atunci când organismul este deshidratat, apelează la rezervele de apă stocate în piele.
  • alcalinizarea: alcalinizarea organismului constituie şi o armă deosebită în lupta împotriva celulitei.
  • stilul de viaţă activ contribuie la tonifierea masei musculare şi reducerea stratului de grăsime, deci implicit a adipocitelor.
  • evitarea consumului de băuturi cu conţinut de cofeină şi alcool, a celor care conţin zahăr, precum şi a produselor de tip fast food, semipreparatelor, chipsurilor, etc.
  • aplicarea unor tratamente externe care accelerează dispariţia celulitei.
Crema C-Rx, distribuită de CaliVita, oferă un ajutor eficient pentru
eliminarea celulitei. Ingredientele sale au fost atent selecţionate, astfel încât să stimuleze circulaţia şi să elimine reziduurile acumulate. Printre substanţele active care stimulează circulaţia se numără extractul de rozmarin şi ghimbir, care stimulează circulaţia locală, ajută la eliminarea substanţelor nocive acumulate şi, în
acelaşi timp, contribuie la alimentarea celulelor cu nutrienţi şi oxigen. Extractul de primulă, prin saponinele pe care le conţine, îmbunătăţeşte circulaţia locală, iar extractul de cătină conţine vitaminele B, C, E, F şi flavonoide care stimulează metabolismul. Provitamina B şi bisabololul din compoziţia cremei au efect de regenerare şi calmare a pielii, iar extractul de ceai verde se ştie că este un antioxidant deosebit, care protejează pielea de radicalii liberi.
Crema C-Rx se aplică pe zonele cu celulită de două ori pe zi, preferabil
după duş (alternarea duşurilor calde-reci) şi spălarea zonei respective cu un burete sau prosop mai dur. Pentru a-şi exercita efectul la maxim, este necesar ca ingredientele din compoziţia cremei să ajungă la celule. Din acest motiv, după aplicare se masează energic, cu mişcări hotărâte, circulare. Masajul contribuie la o mai bună pătrundere a cremei şi, în acelaşi timp, îmbunătăţeşte circulaţia locală.
Stimularea fluxului sanguin prin intermediul masajului este unul dintre cele mai eficiente metode în lupta anticelulitică; de asemenea, masajul redă elasticitatea şi tonusul pielii.
Eliminarea celulitei este un proces de lungă durată (poate dura 3-6 luni), de
aceea necesită hotărâre şi perseverenţă.

Mod de administrare:
Utilizaţi crema zilnic, dimineaţa şi seara, preferabil după baie. Pentru obţinerea unor rezultate optime, se masează pielea până când crema intră în piele.

Atenţie !
Crema C-Rx este numai pentru uz extern. A se evita contactul cu
ochii.Anu se utiliza în perioada sarcinii şi alăptării.