Magneziul, mineralul pe nedrept neglijatMagneziul, mineralul pe nedrept neglijat

Magneziul este adesea considerat partenerul din umbră al calciului: este necesar pentru formarea oaselor şi ajută în caz de cârcei. Ceea ce puţini ştiu este însă că magneziul e un adevărat supererou, care merită să fie tratat ca atare!

Vă prezentăm mai jos câteva date care demonstrează încă o dată că magneziul poate fi folosit pentru prevenirea unui mare număr de probleme de sănătate.

 Poate reduce tensiunea arterială!
Crezi că numai cei în vârstă sunt preocupaţi de acest lucru? Nu neapărat. Chiar şi persoanele de 30 şi ceva de ani pot fi afectate de această problemă, din cauza stresului crescut, a stilului de viaţă nesănătos şi a obezităţii.

Hipertensiunea arterială poate fi, de asemenea, considerată o afecţiune tăcută, deoarece creşterea sa uşoară trece neobservată. Cu toate acestea, nemonitorizată, tensiunea poate atinge valori foarte mari de-a lungul anilor, exact ca greutatea, afectând inima şi vasele de sânge.

Conform unei analize publicate în revista Asociaţiei Cardiace Americane, chiar şi o doză zilnică de 30 mg de magneziu poate reduce tensiunea arterială, iar efectul este şi mai accentuat în cazul persoanelor cu carenţă de magneziu.

Carenţa de magneziu
Poate credeţi că aceasta nu este o afecţiune tipică, dar un studiu efectuat de cercetătorii britanici a demonstrat că 50-74% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 19-64 de ani au un aport de magneziu sub nivelul recomandat, în funcţie de sex.

Care ar putea fi motivul? Alimentaţia neadecvată, dietele la modă, mesele prost concepute, stresul crescut sau efortul fizic intens.

Nu poţi ţine pasul? Ai nevoie de două-trei cafele dimineaţa ca să te trezeşti?
Lipsa de magneziu şi de vitamina B poate reduce performanţa mentală şi puterea de concentrare,stricându-ţi dispoziţia, deoareceaceste două substanţe sunt indispensabile pentru funcţionarea normală a sistemului nervos.

Diabet
Conform unei analize, suplimentarea cu magneziu reduce glicemia la pacienţii cu diabet, precum şi valorile înregistrate la testul de toleranţă la glucoză la pacienţii cu risc de diabet, îmbunătăţind şi indexul HOMA-IR.

Magneziul este necesar pentru funcţionarea mai multor enzime
Conform unei analize, nivelul de magneziu din circulaţie scade la pacienţii obezi. Persoanele supraponderale ar trebui să ia în calcul suplimentarea cu magneziu pentru a reduce riscul de complicaţii asociate cu obezitatea!

Printre sursele cele mai bogate în magneziu se numără măcrişul, spanacul, seminţele oleaginoase şi seminţele de soia.

În cazul în care consideri că nu consumi o cantitate suficientă din aceste alimente, acordă o atenţie sporită aportului tău de magneziu, deoarece acesta joacă un rol fundamental în menţinerea sănătăţii!

MagneZi B6
MagneZi B6 conţine binecunoscuta şi extrem de eficienta combinaţie de magneziu, vitamina B6 şi zinc, într-o formă mai uşor procesabilă şi special creată pentru a oferi un sprijin complex şi specific sistemelor muscular şi nervos.

Cant.: 90 tablete
Mod de administrare: 1 tabletă pe zi

O tabletă de MagneZiB6 furnizează tot atât magneziu cât 1 litru de lapte!
Comanda AICI